Wie in IJsland de moeite neemt om de Westfjorden te bezoeken, zal beloond worden met één van de meest indrukwekkende watervallen die op IJsland te vinden is. Dynjandi vind u wanneer u langs één van de weinige wegen rijdt die de Westfjorden rijk zijn. Uit de verte zijn de verschillende watervallen te zien. Het water stroomt achtereenvolgens door de watervallen Hæstahjallafoss, Strompgljúfrafoss, Göngumannafoss, Hrísvadsfoss, Hundafoss en tot slot de Bæjarfoss. De Göngumannafoss kunt u achter langs lopen. Deze verschillende watervallen vormen samen Dynjandi.

Dynjandi betekent vrij vertaald Donderaar. De attractie dankt haar naam aan het donderende geluid van één van de watervallen. Dit is ook één van de meest magische elementen van de waterval; De waterval is op sommige punten tot zeer dichtbij te benaderen. Het razende water is indrukwekkend en de kracht van de natuur is hier goed te merken. De verschillende lagen en onderdelen van het grote geheel geven elk een eigen gevoel. De hogere watervallen zijn erg breed. De lagere watervallen zijn smaller en hier lijkt een groot deel van de krachtige stroom in een nauwe plaats te zijn gebundeld. De rivier mondt uiteindelijk uit in Arnarfjördur, het “Arendsfjord”. Het uitzicht over het fjord vanaf de hoogste waterval is vrij uniek en verschillend van veel andere watervallen op IJsland.

De plek waar de waterval zich bevindt is eenvoudig te bereiken en er zijn zelfs faciliteiten te vinden bij de waterval. Dit is opmerkelijk, aangezien er vrij weinig andere interessante locaties in de buurt zijn.